Президент и патриарх идват в Русе

3

Освещаването ще бъде извършено лично от Негово Светейшество българския патриарх Неофит. На официалната церемония ще бъде и канадският бизнесмен от български произход Игнат Канев, чието име носи центърът, заедно с делегация от 20 души от Канада.

Първата копка на „Канев Център Русенски университет“ беше направена през месец март, след като през есента на миналата година канадският строителен магнат Игнат Канев обяви официално, че дарява 2 млн. лв. за изграждането на центъра. Останалите 2 млн. лв. бяха осигурени от университета, който присъди на милионера от русенското село Горно Абланово почетното звание „Доктор хонорис кауза“. Игнат Канев ще получи официално знаците за званието на церемония в Русенския университет след откриването на центъра.

Новият комплекс ще разполага с многофункционална зала с 800 места, заседателна зала със 70 места, конферентна зала със 100 места, зала за пресконференции. Оборудването предвижда модерни системи за осветление, озвучаване и презентации.

Комплексът ще служи за провеждане както на университетски, така и на местни, национални и международни форуми. В него ще могат да се организират семинари, конференции, симпозиуми, конгреси, тържества и церемонии, трудови и кандидатстудентски борси, олимпиади, изложби и изложения, фестивали. Ще могат да се правят сценични постановки и да се изнасят концерти.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

3 КОМЕНТАРИ

  1. Абе какво сте се замислили за бъдещето на град. То кмета на града не му пука и краде като за последно, вие ще мислите за бъдещето на града, да не ви е бащиния. Ако искате да оцелеете , завършвате и бегом в западна европа със стартова заплата от 40 000 евра. Който много милее да остане тука и да мизерува с 150 евро месечна заплата да си остане и да си гради кариера и да си спаси града. Господи колко глупаци има на света, дай им ум за да оцелеят.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук