53-годишен кранист

19-годишен без книжка спретва гонка с полицаи, баща му стреля срещу униформените

Автор:
12 ян. , 2018  

19-годишен неправоспособен водач спретнал гонка с полицейски патрул, а по-късно баща му стрелял с ловджийска пушка срещу тях, съобщиха от полицията в Разград.

Инцидентът станал миналата нощ в разградското село Брестовене, на кръстовището между ул. „Маршал Толбухин“ и ул. „Н. Й. Вапцаров“. Екип от Районното управление в Кубрат подал сигнал със стоп палка на автомобил БМВ. Вместо да спре, водачът на автомобила натиснал педала на газта и продължил в посока по ул. „Хан Кубрат“. Автомобилът бил последван от полицейските служители, които видели как намалява и спира пред къща на  ул. „Ивайло“. От мястото на водача слязъл неправоспособният Ю.С.М., на 19 години, който влязъл в къщата и се укрил. При извършената проверка около 22 часа той не бил намерен.

Срещу патрулния екип излязъл 37-годишния му баща С.С., който отправял заплахи и закани за саморазправа. Малко по-късно се чули изстрели и върху полицаите и служебния автомобил се изсипали оловни сачми. При извършения оглед на пътното платно и по дрехите на служителите били намерени 18 бр. оловни сачми с размери 1,2 мм. от гладкоцевно оръжие.

С.С. е задържан, синът му се издирва. По случая се водят разследвания за престъпления по чл.270, ал.1 и по чл.144, ал.2 от НК.Comments are closed.