19-годишен заподозрян като извършител на убийство

0
520
19-годишен младеж от Русе

19-годишен младеж е задържан като заподозрян в извършване на убийство, съобщиха от областната дирекция на МВР в Силистра.

Работата по случая започнала веднага, след като вчера в 23.15 часа бил получен сигнал за 56-годишен мъж в безпомощно състояние в центъра на село Ножарево.

Пристигналият на адреса медицински екип констатирал, че мъжът е мъртъв, а при извършения от полицейски служители първоначален оглед по трупа били установени следи от насилие.

Дежурна оперативна група предприела незабавни оперативно-издирвателни действия, в резултат на които същата нощ е установен 19-годишен, заподозрян като извършител на престъплението. Според първоначалната информация младежът нанесъл фаталния удар по главата на жертвата с твърд предмет след възникнало помежду им спречкване по-рано същата вечер.

Младежът е задържан за срок до 24 часа. Предстои да бъде внесено искане за вземане на мярка „Задържане под стража“. Работата по разследването продължава под ръководството на Окръжна прокуратура-Силистра, образувано е досъдебно производство по чл. 115 от НК.