19-годишен опита да „преметне“ Спешното и МВР, не му се ходело на работа

0

19-годишен русенец се опитал да „преметне“ медиците от спешното приемно отделение на болница „Канев“ и полицаите от МВР, за да отиде на работа, съобщиха от полицията.

Малко след 10,30 ч. тази сутрин младежът отишъл в спешното приемно отделение на УМБАЛ „Канев“ и се оплакал от нараняване на крака. По думите му, бил блъснат от автомобил като пешеходец, в района на кръстовището до Пантеона в Русе.

За изясняване на случая бил изпратен дежурен полицейски екип от сектор „Пътна полиция“. Пред униформените 19-годишният потвърдил казаното, като уточнил, че автомобилът, който го ударил, бил БМВ,. На уточняващите въпроси обаче отговарял нееднозначно и уклончиво.

Униформените предприели всички необходими действия за изясняване на произшествието и издирване на евентуалния водач, причинил ПТП. Потърсени били свидетели, разговаряно е с живущи и работещи в района, прегледани били и записи от охранителни камери. Никъде обаче нямало и следа от подобно произшествие. Накрай младежът с неохота признал, че е подвел работещите в спешното отделение, както и контролните органи. По думите му, не е искал да ходи на работа и затова е решил да направи „съчини“ произшествието.

Случаят е документиран в ОДМВР – Русе и предстои да бъде докладван по компетентност в прокуратурата.