192 нови случая на COVID-19 в Русенско, 4 починали

0

192 нови случая на COVID-19 са регистрирани през последното денонощие в Русенско, съобщават от Регионалната здравна инспекция. 177 от тях са поставени под домашна изолация, а останалите 15 са хоспитализирани. Най-много нови случаи са установени отново в община Русе – 147. 12 от останалите 45 новозаразени са в община Бяла, 8 в Сливо поле и 7 във Ветово. Също така по 6 случая са регистрирани в общините Борово и Иваново, 4 в Две могили и 2 в Ценово.

Същевременно през вчерашния ден са оздравели още 34 души, което означава, че излекуваните в Русенско от началото на пандемията станаха 1210. За съжаление вчера още четирима мъже с положителен PCR тест за коронавирус са починали. Смъртните случаи на хора с положителен PCR тест за COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 83, от които 44 мъже и 39 жени на възраст между 39 и 91 години.

Както показват данните от Единния информационен портал, за денонощието област Русе се нарежда на незавидното пето място по заболеваемост в страната. Преди Русе са само София (град), Варна, Пловдив и Бургас, а след Русенско са областите Благоевград, Велико Търново и Стара Загора. С най-малко нови случаи за изминалото денонощие е област Смолян – 16.

От Областния оперативен щаб апелират и за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили