83 нови случая на COVID-19 пратиха Русе в червената зона

0

83 са новите случаи на COVID-19 са установени през последното денонощие в Русенско, показват данните на Регионалната здравна инспекция.

С тях регионът влиза в „червената“ зона за разпространение на заболяването на 14-дневна база.

Бургас и В. Търново вече са в червената зона, Русе – на „прага“

44 от заболелите са от община Русе. От останалите 39 случая в региона деветнайсет са от Бяла, девет от Борово, четири от Иваново, по трима от Ветово и Сиво поле и един от Две могили. Единствено в населените места от община Ценово няма установени нови случаи.

На болнично лечение в областта се намират 134 души, като 26 от тях са в реанимация. Към момента свободните легла са 52. Битката с болестта през последното денонощие са изгубили три жени с положителен тест за коронавирус.

От Регионалната здравна инспекция напомнят, че през настоящата седмица са осигурени три „зелени коридора“ за ваксинация срещу COVID-19. Всеки делничен ден до 16.00 часа в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“ в Русе, всеки може да се ваксинира срещу COVID-19. За поставяне на някоя от ваксините в Тубдиспансера е необходимо предварително записване, изключение прави единствено имунизацията с „Пфайзер“. За контакт с лечебното заведение може да се използва следния телефонен номер: 082/ 813 – 903. Без предварително записване за която и да е ваксина, имунизации се правят в изнесен пункт пред ДКЦ-2, намиращо се на ул. „Рига“ 35 от 09.00 до 16.00 часа, както и в беленската болница „Юлия Вревска“ от 14.00 до 18.00 часа.

Имунизационните пунктове са снабдени с достатъчно количества от всички налични видове ваксини, така че да може да бъде направен избор между иРНК и векторни препарати.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили