21-годишен застава пред Темида, ритнал полицай

0
60
30 000 лв. обезщетение

21-годишен русенец ще бъде изправен пред Темида по обвинение в хулиганство и причиняване на телесна повреда на полицай.

Това съобщиха от Районната прокуратура в Русе. Обвинението срещу Велизар Д. е за това, че на  30.07.2016 г.  в гр. Русе, причинил лека телесна повреда на старши полицай в група „Охрана на обществения ред“ на Сектор „Охранителна полиция“ при Второ РУ на МВР-Русе, като телесната повреда е причинена  при изпълнение на службата му – при извършени действия свързани с охрана на обществения ред. Престъпление по чл. 131,  вр. чл. 130 от НК.

Той е обвинен и за това, че на 30.07.2016 г., в гр. Русе извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като на публично място крещял и обиждал трима полицейски служители  и  нанесъл удари с ритници на единия  полицай.

През нощта на 29 срещу 30.07.2016 г  дежурният полицейски екип бил викан три пъти на различни места на сигнал за нарушаване на нощната тишина. И в трите случая нарушителите били обвиняемият и негов приятел, които крещели  силно и пречели на хората да спят. Когато полицаите за трети път ги предупредили да не нарушават нощната тишина, обвиняемият най-демонстративно без да им обръща внимание, тръгнал да пресича платното за движение като  им казал “Ко са прайте на полицаи!”, започнал да буйства, да крещи и да обижда униформените, а при задържането му  нанесъл два ритника на единия полицай.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.