Нов борч: Община Русе обмисля поемане на 2 млн. лв. дълг, този път за осветление

1

Община Русе обмисля поемане на дългосрочен общински дълг с цел проектиране, доставка и внедряване на система за външно изкуствено осветление в град Русе (включително кварталите Средна кула и Долапите), както и система за мониторинг, чрез които да се постигнат икономии в потреблението на електрическа енергия.

В тази връзка общинската администрация организира публично обсъждане на 23 декември, петък, от 12:00 ч. в зала „Св. Георги“ в сградата на общината на пл. „Свобода“ № 6,

Максималната стойност на дейностите по въвеждане на енергоспестяващи мерки (ЕСМ) е до 1 953 179,44 лева с ДДС, като условията за погасяването на дълга са до 5 години, считано от приемане на изпълнението на ЕСМ.

Обезпечаването на дълга е предвидено от заложените в договора реализирани икономии в следствие на инвестицията, финансови средства от местни приходи и обща изравнителна субсидия.

Повече информация за параметрите на предложението за поемане на дългосрочен дълг от Община Русе можете да откриете тук.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

1 коментар

  1. нещо соларно със смарт скрийн около спирките и с повече светлина в най-важните точки на града т.е. училища, детски градини ,ясли и университети.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук