Читалищата в Русенско получиха националния трибагреник

0

Всички 25 читалища на територията на общината получиха трибагреник и флага на Община Русе в навечерието на Националния празник на България 3 март.

Инициативата е на кмета Пенчо Милков, който поздрави културните дейци за предстоящите чествания.

Идеята на подаръка е на националния ни празник градът да се изпълни с трибагреници, като граждани и организации да спуснат флага на възможно най-много места, а този дух да се съхрани и в ежедневието, не само по празници.

„Нашите наследници трябва да знаят и тачат спомена за славните бойци и революционери, които чрез своята преданост и нечувано себеотрицание отдадоха живота си в името на Родината“, се казва в поздравителния адрес, който всяко читалище получи от кмета.

Заместник-кметът Енчо Енчев благодари на председателите на народните читалища за активната им дейност, чрез която продължават да пазят изконните български култура, бит и традиции, и да възпитават младото поколение в достойно поведение и почит към паметта на великите личности в историята ни.

По време на срещата в Община Русе читалищата представиха предстоящата си дейност за годината, както и събитията, които ще осъществят. Заместник-кметът увери културните дейци, че и през 2023 г. ще получат пълната подкрепа на администрацията за популяризиране на населените им места и райони.

От Община Русе припомнят, че през 2022 г. всички читалища са получили общо 40 000 лв. дофинансиране а своята дейност от общината. Сумата допълва държавната годишна субсидия, отпускана от Министерството на културата.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук