Читалищата в Русенско получиха националния трибагреник

0

Всички 25 читалища на територията на общината получиха трибагреник и флага на Община Русе в навечерието на Националния празник на България 3 март.

Инициативата е на кмета Пенчо Милков, който поздрави културните дейци за предстоящите чествания.

Идеята на подаръка е на националния ни празник градът да се изпълни с трибагреници, като граждани и организации да спуснат флага на възможно най-много места, а този дух да се съхрани и в ежедневието, не само по празници.

„Нашите наследници трябва да знаят и тачат спомена за славните бойци и революционери, които чрез своята преданост и нечувано себеотрицание отдадоха живота си в името на Родината“, се казва в поздравителния адрес, който всяко читалище получи от кмета.

Заместник-кметът Енчо Енчев благодари на председателите на народните читалища за активната им дейност, чрез която продължават да пазят изконните български култура, бит и традиции, и да възпитават младото поколение в достойно поведение и почит към паметта на великите личности в историята ни.

По време на срещата в Община Русе читалищата представиха предстоящата си дейност за годината, както и събитията, които ще осъществят. Заместник-кметът увери културните дейци, че и през 2023 г. ще получат пълната подкрепа на администрацията за популяризиране на населените им места и райони.

От Община Русе припомнят, че през 2022 г. всички читалища са получили общо 40 000 лв. дофинансиране а своята дейност от общината. Сумата допълва държавната годишна субсидия, отпускана от Министерството на културата.

зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук