„БЪЛГАРЕ“ представя „ПАИСИЙ“ в Русе

0

След четиригодишно отсъствие от русенската сцена, в навечерието на празника на Русе – Гергьовден,  Национален фолклорен ансамбъл „БЪЛГАРЕ“ ще представи пред русенци и гостите на града своя нов проект „ПАИСИЙ“.

Спектакълът е създаден по повод юбилейната 300-годишнина от рождението на Паисий Хилендарски, тържествено отбелязана през отминалата 2022 година, и към момента е видян от зрителите на много градове в страната. Постановката е единствена по рода си, в последните 80 години творба в памет на Паисий не е поставяна на родната сцена.

На 4 май 2023 г., четвъртък, от 19 часа в Голямата зала на Доходното здание в Русе ще прозвучат родолюбивите послания на Хилендарския монах, събрани в неговия епохален труд „История славянобългарска“. Те ще бъдат поднесени на зрителите от неподражаемия Димитър Селенски – актьор с харизматично присъствие и изключително подходящ за образа на Отец Паисий. Като русенец Димитър Селенски е добре познат на театралната публика още от юношеските си години. През 2014 г. актьорът бе удостоен със Златна значка „Русе“ за участието си в спектакъла „Последната нощ на Апостола“ и по повод неговата 60-годишнина.

Спектакълът „ПАИСИЙ“ представя знакови страници от историята на българите, последвали появата на най-българската книга. Русенци ще съпреживеят героичните моменти от нашето минало, вълнуващо пресъздадени от невероятните танцьори на ансамбъл „БЪЛГАРЕ“. „ПАИСИЙ“ е разказ за събуждането на гордостта и достойнството на народа ни, на българския дух и възвърнатата българска чест, която държи гръбнака ни изправен.

Специален за репертоара на „БЪЛГАРЕ“ този спектакъл е и с участието на най-младия солист в историята на ансамбъла – 7-годишния Андрей Михайлов от Сливен, който с много жар и артистичност печели овациите на публиката.

Билети за спектакъла „ПАИСИЙ“ на цени от 20, 25, 30, 40 и 50 лева могат да бъдат закупени в партньорските мрежи на Eventim и Grabo, както и на касата на Networx.bg в Русе на ул. „Симеон Велики“ №6 – тел. 0885009409

Спектакълът не е подходящ за деца под 10 години!

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук