Тази нощ: Местим часовниците с час напред

0
тази нощ

В 3 часа тази нощ ще преместим стрелките на часовниците с час напред. Причината е, че преминаваме към лятно часово време.

Лятното часово време е система, въведена преди 100 години за спестяване на разходи за осветление, чрез увеличаване на използването на дневна светлина. При нея официалното време се измества обикновено с един час по-напред от астрономическото време, като остава така за пролетните и летните месеци. С това се цели подсигуряване на по-добро съвпадане на часовете от светлата част на денонощието и активните часове за работа и училище.

Ефектът обаче е спорен и през последните години редица държави се отказват от използването на „променливото“ часово време. Последното превъртане на стрелките в ЕС трябваше да е тази година, след което всяка страна да избере в кое часово време да остане. При проведеното допитване, по-голямата част от българите предпочетоха страната ни да остане на лятното часово време.

Но правителствата на държавите-членки още не са се договорили кое часово време да бъде въведено – зимното или лятното. Ако държавите в обща часова зона не се координират и не изберат еднакво време, може да се стигне до сериозна часова разлика и респективно – до проблеми с трансграничната търговия, транспорта, далекосъобщенията и пътуванията

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук