236 проекта за над 4.5 млн. лв. са подали фирми от Русенско по втората процедура от ПВУ

0

236 проекта за над 4.5 млн. лв. са подали фирмите от Русенско по втората процедура от Плана за възстановяване и устойчивост, съобщиха от областната управа.

Те са в сферата на ИКТ решенията и киберсигурността. Броят на подадените проектни предложения е близо два пъти по-голям спрямо предходната процедура за технологична модернизация. До броени дни се очаква да стане ясно кои проекти по процедурата за ИКТ решения и киберсигурност ще бъдат одобрени. Общият бюджет на процедурата е 30.6 милиона лева, като подадените проектни предложения са над 7 600 за близо 146 милиона лева.

От областната администрация припомнят, че по предходната процедура, за технологична модернизация, регионът бе сред най-добре представителите се в страната. Областният управител Людмил Станев изрази задоволство от факта, че от Министерството на иновациите и растежа са обърнали внимание и на фирмите в по-малките населени места. Например две ферми от Бяла ще получат близо половин милион лева за закупване на ново оборудване в рамките на процедурата за технологична модернизация. Подобни инвестиции се очаква значително да повишат конкурентоспособността и да подобрят бизнес климата в региона, смята областният управител.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук