Как се избират хубави чаши за кафе и от значение ли е начина, по който се грижите за тях?

0

Ако и вие давате старт на деня си с глътка освежаваща напитка със сигурност си имате любима чаша за кафе, в която сервирате животворната течност. При повечето хора е ритуал сутрин още със ставането да включат кафемашината за да се насладят на аромата, който се носи в кухнята. И разбира се за да е приятно и зареждащо инстинктивно посягате към подходящ съд, в който да отмерите желаното количество течност. Всеки си има любими чаши за кафе. Тя може би има сантиментална стойност, защото е подарък от любим човек или пък е избрана заради стилен дизайн и десен.

Как се избират чаши за кафе?

За да пристъпите към подмяна на чашите за кафе, които обичайно използвате навярно имате основателна причина за това. С интензивното използване на съдовете е неизбежна амортизацията им. Често се наблюдават дефекти като пукнатини, счупени ръбчета, излющени десени и т.нат. Това определено не е приятно като ефект за да можете в максимална степен да се насладите на любимата си тонизираща напитка, което автоматично се превръща в основателна причина да потърсите вариант за обновяване на основните посуда, които домакинството използва от сутринта.

За да сте сигурни, че ще заложите на наистина хубави, качествени и удобни посуда, в които да сервирате кафето си е добре да се ръководите от четири важни правила. Те са свързани с:

 • Вместимост. Навярно сте забелязали, че в търговската мрежа се предлагат малки, средни и големи чаши за кафе. Предвид това, че всеки човек има предпочитания относно това какво количество тонизираща течност да консумира може да избира измежду такива съдове, които са с различна вместимост;
 • Дизайн. Съществен е не само за удобството при захвата на чашата, но и по отношение на това да си осигурите приятно настроение;
 • Материал. Стъклени, керамични, двойни, тип термос и други са вариантите, с които имате възможността да запазите напитката топла и приятна;
 • Единична или в комплект. Това зависи от броя на хората в дома, които пият кафе. По-изгодно ще ви струва комплекта, но пък по-уникална ще изглежда трапезата сутрин, когато на нея сте подредили различни красиви съдове, които са предназначени за всеки от членовете на семейството.

Индивидуалния подход винаги е водещ, когато се инвестира в такива домакински пособия, което определя и интереса ви към един или друг вид продукти, от които да се възползвате.

Какви са цените?

Още един аргумент за това да бъде подбран или друг вариант чаша за кафе обяснява крайното ви решение. Офертите са водещи и те често са причина да допуснем грешки и да заложим на такива съдове, които не само не са подходящи, но и се оказват некачествени. За да си спестите подобна ситуация ви каним да посетите каталога на виртуалната платформа MOVI.BG, в която са събрани множество добри и изгодни идеи за оборудване с различни видове съдове, необходими за всяко домакинство.

Цените бихме дефинирали като:

 • Много добри;
 • Изгодни;
 • Достъпни;
 • Символични.

Разбира се, че се предлагат и луксозни варианти за чаши, които са една идея по-скъпи, но пък определено заслужават вниманието ви.

Как да се грижите за любимите си съдове и чаши за кафе?

Малцина са наясно, че живота на любимата чаша, купичка или чиния може да бъде максимално удължен. Като цяло българина не е от потребителите, които непрекъснато сменя посудата в дома си. Това, което предпочита са онези, с които е свикнал и които са му удобни. Наистина има логика в това и в този ред на мисли е важно да направим едно уточнение, което е свързано именно с поддръжката и почистването на всички онези използвани в ежедневието посуда. На практика това, което е задължително да имате под ръка е сушилник за чинии. Имайки предвид, че никога не трябва да прибирате мокри съдове в шкафовете потребността от хубав сушилник се оказва ключа към добрата хигиена в кухнята.

Грижата за чиниите, чашите, съдовете да готвене е от съществено значение за периода им на използване. Когато са добре измити следващата важна стъпка е да се отцедят от водата и да изсъхнат добре за да могат да бъдат прибрани и подредени в кухненските шкафове. Безспорно използването на сушилник се приема като:

 • Възможност за поддържане на използваните домакински съдове в безупречно състояние;
 • Удължаване на срока на експлоатация;
 • Намалявате риска от раздуване на шкафовете с прибирането на мокри съдове в тях.

Разнообразни идеи и варианти за сушилници се предлагат в търговската мрежа. Въпросът с техния избор се конкретизира с осигуряването на различни опции, по които се класифицират тези домакински аксесоари.

Видове сушилници за чинии

Разнообразието е впечатляващо. Това, което е необходимо да имате предвид, когато предстои покупка на такъв важен за кухнята продукт са:

 • Размерите на сушилника;
 • Дълбочина на тавата за отцеждане на водата;
 • Разпределение – зона за прибори, чинии и чаши;
 • Материал за изработка, който е задължително да бъде неръждаем и устойчив на интензивна влага;
 • Дизайн;
 • Цвят;
 • Цена и други.

Правилния избор на сушилник за чинии е в основата на това да можете да разчитате на сухи и в готовност за използване чисти съдове. Богат асортимент от такива функционални изделия можете да откриете в онлайн каталога на MOVI.BG.

Статията е разработена съвместно с Estilo-Furniture.BG

зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук