25-тия театрален фестивал „Климент Михайлов“ започна в Русе

0

25-то юбилейно издание на Националния ученически театрален фестивал „Климент Михайлов“ започна днес в Русе.  Той ще продължи 9 дни и в него ще вземат участие 19 театрални трупи от цяла България. Организатори на фестивала са Общинският център за култура и изкуство с помощта на ДТ „Сава Огнянов“ и ОП „Русе арт“.

За настроението на гостите по време на откриването се погрижиха музикантите от Тамбурашкия оркестър с ръководител д-р Наталия Константинова, Детска вокална груга „Слънце“ при ОбДЦКИ и Клуб по спортни танци „Настроение“ с ръководители Елена и Иван Деспотови.

Фестивалната програма започва тази вечер в Камерната зала на Доходното здание с музикално – театралната композиция на Театрална формация „Octet+“ при СУ „Димитър Маринов“ – град Лом „Имаше някога 25 оловни войничета“. От 19 ч. в Голяма зала на емблематичната за Русе сграда ще се играе авторският спектакъл на Театър „Драмеди“ при НЧ „Н. Хайтов – 1936“ – град София „Кой си ти?“.

Церемонията за награждаване на отличените и закриването на фестивала ще бъде на 3 юли (неделя) от 18:00 ч. пред Доходното здание.

Всички представления в програмата на Националния ученически театрален фестивал „Климент Михайлов“ са с вход свободен за желаещите да ги посетят.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук