3-годишният Димо е добре, възстановява се от стреса

0
22
3-годишният Димо

Това съобщиха от Университетската болница в Русе. Детето вече е в по-добро физическо състояние, драскотините по кожата му са обработени, направени са му необходимите кръвни изследвания. Димо има инфекция, получена от силното обезводняване, която се лекува. Момченцето е контактно, но е в силен стрес.

„Детето е много уплашено от това, което се е случило с него. То се е изгубило от дома си, изгубило се от най-близките си хора, попаднало е отново в непозната среда. Макар и болница, тя е непозната за него”, каза д-р Йосиф Новаков – заместник-председател на Съвета на директорите на УМБАЛ в Русе.

Засега Димо ще остане още няколко дни в интензивното отделение. При него се допускат единствено родителите и то в определените часове за свиждане. Първа при него е била майката Албена, която не може да скрие радостта си, че синът й е жив. Бащата Емил е благодарен на комбайнерите, които намериха момченцето, на полицаите, на хората от селата и всички доброволци, които до последно търсеха детето.

„Синът ми оцеля, има Господ, Господ го храни. Ние вярвахме, просто се молихме на Господ. Никога няма да забравя това, което преживях”, каза той.

Ако възстановяването на Димо върви нормално, следващата седмица детето ще бъде преместено в детското отделение, където с него ще може да бъде и майка му. С момченцето ще работи и психолог.