Онлайн петиция иска нов референдум на Острова, 420 000 се подписаха

0
Брекзит онлайн петиция

„Ние, долуподписаните, призоваваме правителството да приложи правилото, според което, ако гласувалите за или против (членството в ЕС) са по-малко от 60%, а участието на избирателите – под 75%, то трябва да бъде проведен нов референдум“, се казва в текста.

Във връзка с масовия наплив на интернет потребители, работата на сайта на британския парламент, където е регистрирана петицията, беше временно преустановена.

По закон за разглеждане на петиция в парламента са необходими 100 000 подписа, така че депутатите може да разгледат искането следващата седмица. ИТАР ТАСС припомня, че референдумът има препоръчителен характер, което означава, че теоретически резултатите могат да бъдат внесени за разглеждане в парламента, има последната дума. Депутатите могат да се съобразят с народното волеизявление, но може да приеме и противоположно решение. Може също така да насрочи нов референдум.

Въпреки тези възможности, премиерът Дейвид Камерън вече обяви, че ще изпълни народната воля, припомня ИТАР ТАСС.

След паниката на световните пазари вчера след новината за Брекзит, днес стана ясно, че Агенция Мудис (Moody’s) е понижила перспективата за кредитния рейтинг на Великобритания от стабилна на негативна, давайки да се разбере, че може да го понижи близко бъдеще, предаде Франс прес. Кредитният рейтинг се запазва на Aa1.

Според агенцията започва продължителен период на несигурност, който може да има отрицателни последици за средносрочните перспективи за растеж.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили