3 млн. евро струва най-грозния автомобил

0
Lamborghini Veneno
Lamborghini Veneno

„Най-грозната идея, която Lamborghini някога са реализирали“, заявява Джон Хъфман – един от редакторите на изданието. „Veneno е най-лошото нещо от Италия след фашизма. За щастие са произведени са три такива коли, въпреки че и те са много“.

Припомняме, че Lamborghini Veneno бе представен за първи път на тазгодишното изложение в Женева. Автомобилът е създаден по случай 50-годишнината на марката и е произведен в само три екземпляра. Цената на всеки един от тях е 3 млн. евро, но въпреки това колата бе изкупена още преди да бъде представена.

Автомобилът се задвижва от атмосферен V12 двигател с мощност 750 к.с. Трансмисията е автоматична с два съединителя и седем степени, като задвижва четирите колела. Скорост от 100 км/час се достига за само 2.8 секунди, като колата продължава да набира чак до 355 км/час. А това я прави най-бързата в историята на Lamborghini.
Пълната класация на 100-те най-грозни автомобили на всички времена ще бъде публикувана в някои от следващите броеве на изданието. Към момента е наличен само топ 10.

След първенеца Lamborghini Veneno са наредени Lincoln Versailles от 1977 г., Acura ZDX от 2010 г., Cadillac Deville от 1985 г., Pontiac Aztek от 2001 г., Fiat Multipla от 1998 г., Datsun F10 от 1974 г., Edsel от 1958 г., Bristol Blenheim от 1976 г. и BMW 7-Series от 2002 г. Източник Automedia.bg и dnes.bg.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук