3 нови случая на заболели от COVID-19 в близост до Русе

0
2065

Няма новоустановени случаи на заболели от COVID-19 на територията на област Русе за последното денонощие.

Това става ясно от данните за разпространение на заболяването, съобщени от председателя на Националния оперативен щаб  проф. Венцислав Мутафчийски. Има обаче 3 нови случая в съседни на Русенска области. Двата са в Разград, третият – във Велико Търново. Единият от заболелите в Разград е дете.

Общо за изминалия ден са установени 39 заразени от изследвани 1 912. От тях 15 са настанени в болница. Активните случаи са 1484, увеличението е с 1,7%.

Добрата новина е, че трети последователен ден излекуваните са повече от заразените, каза още проф. Мугафчийски. За деня са излекувани 43 пациенти, с което броят на излекуваните става 727 – близо една трета от заразените. Друга положителна тенденция е, че броят на хоспитализираните намалява. Към днешна дата на болнично лечение се намират 287 души, от които 31 са на интензивно лечение. Починалите от началото на пандемията са 120, което е 5,1 процента от броя на заразените с вируса.

70 755 са тестовете направени в България, но има стотици тестове, които не са отчетени в системата затова данните ще претърпят промяна, каза още проф. Мутафчийски.