Възобновяват спрените заради извънредното положение изпълнителни производства

0
105

От днес се възобновяват спрените по време на извънредното положение изпълнителни производства по Данъчно процесуален кодекс,

Това съобщават от Националната агенция по приходите. Възобновява се също провеждането на публични търгове и образуването на нови изпълнителни дела.

От приходната агенция напомнят, че 1400 дружества са получили разрешения за неотложни плащания в периода на извънредното положение и въпреки наложените запори са се разплатили с част от персонала и контрагентите си.

Публичните изпълнители в офиса на НАП в Русе са издали 9 такива разрешителни в подкрепа на фирми от региона, съобразявайки се с техните обективни необходимости и възможности.

Чрез този механизъм на фирми, които са затруднени да обслужват задълженията си към бюджета и имат наложен от НАП запор на банкови сметки, се разрешава с част от постъпленията по тях да извършват неотложни плащания като заплати на персонала, плащания към доставчици и други подобни, а друга част отиват за погасяване на данъци и осигурителни вноски.