400 лв. глоба за русенец, карал с 30 км/ч над разрешеното по бул. „България“

0
стационарната камера

Русенец ще плати 400 лв. глоба за „удоволствието“ да лети с 30 км/ч над разрешеното по бул. „България“.

Това съобщиха от Районния съд в Русе, след като въззивната инстанция е потвърдила наложената с електронен фиш глоба на П. Б.

Случаят е от м. април 2018 г. На бул. „България“, до бензиностанция „Лукойл“ в посока Румъния, стационарна видео-радарна система заснела „Фолксваген Голф“ с русенска регистрация да се движи с 81 км/ч при разрешена скорост 50 км/ч. Срещу собственика на автомобила – 55-годишния П. Б. бил издаден електронен фиш, който му бил връчен на 24.11.2021 г.

Състав на Районен съд – Русе потвърдил фиша, отхвърляйки доводите на жалбоподателя за изтекла давност и неиндивидуализиране на местонарушението. Съгласно закона, нито обикновената погасителна давност, нито абсолютната от 4 години и половина от датата на нарушението не са били изтекли. Според съда, приложената към електронния фиш снимка установява деянието, индивидуализирано чрез време и място на извършване, скорост и регистрационен номер на автомобила. Наложеното наказание глоба в размер на 400 лева е законосъобразно, доколкото разпоредбата от Закона за движение по пътищата предвижда фиксиран размер на санкцията за случаите на превишение на скоростта от 31 до 40 км/ч.

П. Б. обжалвал това решение, но касационната инстанция напълно споделила изложените от Районен съд – Русе мотиви. Предвид изхода на спора, жалбоподателят е бил осъден да заплати на ОДМВР-Русе 80 лв. юрисконсултско възнаграждение.

Решението на Районен съд – Русе, с което е потвърден електронен фиш за налагане на глоба в размер на 400 лв. на П. Б., вече е окончателно.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили
Посъди дърво-остави следа

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук