400 пенсионери получиха хранителни пакети за Великден

0
6
400 пенсионери

400 хранителни пакета, събрани от граждани, получиха пенсионери в Шумен, в рамките на кампанията „Великден за всеки“, организирана от омбудсмана на страната Мая Манолова.

Пакетите са събрани със съдействието на шуменския обществен посредник Иван Капралов и доброволците на кампанията по време на акцията „Купи и сподели“ в голяма шуменска верига магазини. За раздаването им пристигна и националният омбудсман, под чийто патронаж е националната кампания.

„Всички тези пакети са дарени от граждани, които са пазарували за себе си и са купили няколко пакета с храна за трапезата на пенсионер. Така смятам, че кампанията събужда доброто у българина, което в навечерието на християнски празник е най-важното“, каза тя.

Храната беше раздавана пред православен храм “Св. Три светители“, пред мюсюлманския храм “Томбул джамия” и в Пенсионерския клуб 15.

Досега кампанията “Великден за всеки” е събрала близо 350 000 лева. Средствата ще бъдат обърнати във ваучери, всеки на стойност по 20 лева, с които пенсионерите, определени по списъци на НОИ, ще могат да пазаруват в 5000 магазина в цялата страна.