470 000 бюлетини за вота пристигнаха в Русе

0

Бюлетините за предстоящите на 29 октомври избори за общински съветници и кметове на общини и кметства вече са в Русе.

За областта са подготвени и разпечатани общо 470 000 бюлетини, с които избирателите от региона ще упражнят правото си на глас. Те ще бъдат съхранявани в Областна администрация под постоянна полицейска охрана, до разпределението и на осемте общини в Русенско, което ще стане следващата седмица.

Най-много бюлетини са предвидени за община Русе – 317 300. По 150 700 от тях са за избор на общински съветници и на кмет на община Русе. Останалите 15 900 бюлетини са за избор на кметове на кметства. Най-малко бюлетини, само 200, са предвидени за Долно Абланово, където според ГРАО избирателите са 139.

В секциите с над 300 избиратели ще се проведат както на хартия, така и чрез машини за електронно гласуване. Начинът за гласуване зависи от желанието на избирателя. Само хартиени бюлетини ще се използват в секциите с под 300 души. В подвижните секции ще се гласува също с хартиени бюлетини. На практика бюлетините, които ще бъдат доставени, подсигуряват напълно вота във всички секции.

Към момента според информация от Централната избирателна комисия разкритите секции в областта са 326, като в 287 от тях, където избирателите са над 300, ще има възможност за машинен вот.

 

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук