Двама медици от Русе с национални награди „Лекар на годината“

0
Снимка: БЛС

Двама русенски лекари са сред отличените с национални награди „Лекар на годината“от Българския лекарски съюз по повод Деня на българския лекар.

Това са началникът на Спешното отделение в УМБАЛ „Медика“-Русе и дългогодишен директор на Спешна помощ-Русе д-р Пенка Бахчеванова и управителят на ДКЦ-1 д-р Цветан Райчинов.

Д-р Бахчеванова бе наградена в категорията  “Дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалност“, а д-р Райчинов – в категорията “Принос за развитие и утвърждаване авторитета на съсловната организация“.

Голямата награда „Лекар на годината 2023“ получи проф. д-р Станимир Сираков, д.м.н., който е един от малкото лекари в страната, които извършват високоспециализирани животоспасяващи процедури при мозъчни аневризми и облитериране на мозъчни и гръбначномозъчни артерио-венозни малформации. Д-р Сираков извърши иновативна операция на мозъка на момче през вената на крака му.

За първи път лекарската гилдия връчи отличие „За лекарска всеотдайност и етика“ на името на д-р Стефан Черкезов. Първият носител на наградата е д-р Даниел Димитров, млад анестезиолог от Варна, който участва в спасителната операция за извеждането на спелеолога Марк Дики от пещерата „Морджа“ в Турция.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук