„Капачки и кенчета за бъдеще“ отново в Русе

0

Кампанията „Капачки и кенчета за бъдеще“ за пореден път ще се проведе в Русе, съобщават организаторите. Тази година дата е 21 октомври (събота), мястото е добре познато – паркинга на хотел „Дунав“. Там между 9:00 и 13:00 часа ще се събират пластмасови капачки и кенчета за рециклиране. Целта е да се съберат пари за шеста детска детска линейка. Една такава линейка струва около 200 000 лева. Със събраните от предишните кампании са закупени 5 такива линейки, една от които е в Русе.

Условията са:

1. Събират се пластмасови капачки със знак HDPE или само цифрите 2 или 5 в триъгълник.
2. Не се събират пластмасови бутилки. Преди да се предадат капачки, да се прехвърлят в чанти или чували за по-лесно изсипване в големите бегове. Така се спестява много време и най-важното : не се прави боклук.
3. Събират се алуминиеви кенчета отделно от капачките. Не всички кенчета са подходящи, затова търсите знак „Al“ . По възможност : нека да са празни и смачкани.
4. Ще се дадат с грамоти (ограничено количество)
5. Ще може да дарите желана от вас сума в кутия „Капачки за бъдеще“. Всички дарения ще бъдат преведени по сметката на фондацията.
6. Може да станете доброволец на място. Как става това? Обличате си удобни дрехи, въоръжавате се с ръкавици, остър нож/скалпел ( за разрязване на пластмасовите туби (ако все пак получим такива)) , а вашите деца ще се забавляват до насита досмачквайки алуминиевите кенчета.
7. Ще може да закупите и благотворителни календари със снимки на бебчета ; капачкояди и капачковци. Сумата отново ще бъде преведена по сметката на фондацията.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук