51-годишен отнесе 2000 лв. глоба за хулиганство

0

Глоба в размер на 2000 лв. за непристойното си поведение ще трябва да плати 51-годишен мъж от гр. Ветово, съобщиха от Районния съд в Русе.

Наказанието на 51-годишния Ю. П. е за хулиганско поведение спрямо органите на реда.

Около 23 часа вечерта, в изпълнение на служебните си задължения полицейски патрул на РУ във Ветово минавал по улицата, на която живеел Ю. П. Като ги забелязал той започнал да крещи на висок глас към тях, че нямат право да преминават по улицата му. Полицаите спрели автомобила, а той се приближил, продължавайки да крещи по техен адрес, наричайки ги „терористи“. След това легнал върху предния капак на полицейския автомобил и му нанесъл удари с ръце, с което го деформирал. Служителите излезли от колата, при което Ю.П се обърнал към униформения И. И. и го нарекъл „копеле“. Полицаите му разпоредили да преустанови противоправното си поведение, но вместо това, Ю. П. клекнал до автомобила, слагайки главата си на предната му лява гума, с което нанесъл деформации на предната броня. Това наложило служителите да поставят белезници на ръцете на обвиняемия и да го отведат в РУ Ветово, едва след което последният преустановил действията си.

За всичко това Районен съд – Русе наложи на Ю. П. наказание глоба в размер над минималния и под средата на предвиденото, а именно 2000 лева. Като смекчаващи вината обстоятелства са отчетени изказаното съжаление и критичното отношение на обвиняемия към извършеното от него деяние. Според съда, отправените на висок тон обиди към полицейски служители са непристойни действия по своята същност, тъй като са изключително нагли и безсрамни. „В една правова държава, такова поведение е недопустимо към когото и да било, а още повече към полицейски служители, изпълняващи задълженията си във връзка с опазване на обществения ред.“

Решението може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Окръжен съд – гр. Русе.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили