6 пешеходни пътеки в Русе с нова маркировка преди началото на учебната година

0
239
6 пешеходни пътеки в Русе

6 пешеходни пътеки в Русе са обновени преди началото на новата учебна година. Това стана ясно при обявяването на ежегодната кампания на Радио FM+ „Убий скоростта, спаси дете“. Със съдействието на „Оргахим“ е обновена маркировката на пешеходните пътеки на ул. „Пирот“, на ул. „Христо Г. Данов“ и на ул. „Александровска“. В събитието се включиха и деца от Детска градина „Радост“, които преминаха през освежената днес пешеходна пътека пред СУ „Христо Ботев“.

Посланието на кампанията „Убий скоростта, спаси дете“ се разпространява в градовете и чрез информационни табели в близост до училища, както и стикери с логото на инициативата, залепени на задните стъкла на превозните средства от градския транспорт.

Инициативата се организира за 15-та поредна година и насочва вниманието на шофьорите и обществото към застрашителния брой пътни произшествия, чиито жертви са деца. По случай наближаващия първи учебен ден, редица български общини подкрепиха инициативата, с която да напомнят на шофьорите, че нито една спестена секунда на пътя не струва колкото живота на едно дете.