600 хил. лв. ще получи Русе за намаленията в обществения транспорт

0
Автобусите до Басарбово

Малко над 600 хил. лв. ще получи област Русе мярката, свързана с компенсациите за по-евтин обществен транспорт.

Това става ясно от разбивката на трансферите по области и общини, публикувана на сайта на Министерския съвет. Според решението на правителството от сряда, децата до 10 години ще пътуват безплатно в обществения транспорт. Всички учащи ще пътуват със 70% намаление, увеличават се компенсациите на превозвачите за намалените карти и билети за пенсионери.

Най-голяма сума – 436 738 лв. ще получи община Русе. 105 840 лв. ще получи община Сливо поле, 30 540 лв. са за община Бяла, 19 956 лв. са за община Иваново и 8 657 лв. – за община Две могили. За общините Ценово, Ветово и Борово средства не са предвидени.

Постановлението на МС гласи, че кметовете на общини предоставят средствата на превозвачи, с които общините имат сключени договори по автобусни линии. Тези средства ще трябва да компенсират намалените приходи на превозвачи от намалените цени за превоз.

Основните средства по мярката, която за страната възлиза на 73 милиона лева, са от иззетите свръхпечалби от рафинерията в Бургас. Министерският съвет реши също да увеличи с допълнителни 27 милиона лева компенсациите за т. нар. нерентабилни линии от междуселищния превоз.

зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук