6000 младежи без работа в областите Русе, Разград, Търговище и Силистра

1

Това съобщи в Русе министърът на труда и социалните грижи Хасан Адемов при представянето на Националния план за изпълнение на Европейската гаранция за младежта. Той допълни, че предстои да се издирят отпадналите от образованието младежи, като в рамките на месец да има връзка с тях, за да може да се изготвят индивидуалните им профили. По програмата за младежката гаранция за първите две години за България са заделени 240 млн. лева – от Европейския социален фонд и от национално съфинансиране.

plan_zaetost-mlsdegi34През септември ще стане ясно кога и при какви условия българите ще се пенсионират, каза още социалният министър. Тогава, по думите му, ръководеното от него ведомство ще излезе с цялостна визия за пенсионната реформа. До тогава ще се водят консултации със социалните партньори, синдикатите, с експертите от Консултативния съвет по осигурителните отношения

Ясно е, че на фона на демографската картина, която я има в България, няма как да избягаме от увеличаване на възрастта. Въпросът е това по какъв начин да се случи“, каза министър Адемов.

Основното, което министерството иска да направи е да се върне към споразумението, което беше сключено между социалните партньори и правителството през 2010 година, като се направи опит то да се актуализира с модерни елементи. Един от тях е да се съобрази увеличаването на възрастта с очакваната продължителност на живота след пенсиониране.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

1 коментар

  1. Отново ще следваме“НАЦИОЛЕН ПЛАН“ чудесно.Само за това управляващите заслужават втори мандат.Как младите хора да си намерят работа след като работните места масово са заети от пенсионери.Защо няма план как да се увеличат пенсийте и тия хора да си гледат внучетата,а младите да работят.А за очакваната продължителност на живота след пенсия може да се случи само ако се пенсионираме на 50.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук