Искат отмяна на търлата

18

Това призова от името на живеещи в кв. „Възраждане“ граждани, природозащитници, спортисти и др. противници на проявата русенският адвокат Златан Златанов.

По думите му, паркът е най-неподходящото място за провеждане на мероприятието, „което крие рискове за някои животински видове като катеричките, таралежчетата, совите, бухалите, за които март и април е размножителен период, както и съществува пряка заплаха за младите засадени дръвчета“.

Хората се страхуват и от епидемии, каза още адвокат Златанов и в подкрепа на думите си посочи, че в парка има само две чешмички и една тоалетна.

„Да не говорим, че в близост се намират четири училища и болницата“, каза още адв. Златанов и призова областния управител „да упражни своите правомощия и да спре провеждането на мероприятието“.

Ако това не стане до 17 април, ще предприемем съответните действия и мерки в рамките на закона и обичайното право“, заключи адв. Златанов.

18 КОМЕНТАРИ

 1. По-голям автогол за ГЕРБ – Русе едва ли има. Този Идиот, ще прецака кампанията на ГЕРБ . На всички е ясно че търлата е нежелана от всички живеещи около парка. След търлата парка е като тоалетна а и по време на нея тук става сборище на цигани и всякаква друга сган. ФАКТ !!!

 2. Да, няколко години имаше по-умни хора и търлата беше на други места – защо тази година пак ще я правят в парка???
  За да изгонят и малкото останали животинки и птици и да огазят тревните площи.
  Да не говорим за тоалетната, на която заприличва парка след това „мероприятие“…
  Да, ГЕРБ май правят ходове за изборите – не ще да е другояче.

  Подкрепям инициативата на адв. Златанов и дано и други люде, на които им е присърце съдбата на парка ни да ни подкрепят!

  Иначе чалга.

 3. Екосистемата на парка вече е мъртва. Над 10% от дърветата са мъртви или бавно умират. Вече са рядкост типичните преди за парка катерици. В парка птици вече не гнездят. Не се чува както преди песента на славея. Бухали и сови не останаха. На изчезване са и таралежите. Паркът е една огромна тоалетна – кучешка и човешка. Против насекоми се обгазява с агресивни химикали, които умъртвяват всичко. Изброеното е резултат от унищожителната политика на Общината, част от която е и провеждането на търлите. По време на търла, силният звук на чалгата пропъжда малкото останали птици и животни, и то по време на размножителния им период, хората изпотъпкват градинките и зелените площи, тежките камиони пренасящи съоръженията разорават поляни и рушат пътеки, асфалт и бордюри на алеите, а всеки храст е тоалетната. Търлата е истински тормоз за хората живеещи в района. Аз съм сред потърпевшите. За любителите на циганията, нека Общината намери подходящо място. Ако общинарите не знаят как се поддържа парк, то кмета да попита колежката си Фандъкова за Борисовата градина в София. Полезно ще им е да разгледат и снимки на паркове в други държави, както и снимки на нашия парк от преди унищожението му. Оценявам и като липса на морал, предизборната чалгаджийница да бъде открита на Разпети петък. Подкрепям адв. Златанов и го поздравявам за инициативата. С теб сме адвокате!

 4. cvetelin, с това циганско име и помиярски агресивни писания по форумите доникъде няма да стигнеш. Да не би да дежуриш постоянно тук, за да си изливаш глупостите?
  Като претендираш за истинско име, поне си напиши всички имена. Цигани с име цветелин сигурно има доста.

 5. NST, трудно бих се обидил от човек които няма сили и смелост да си напише името изцяло! Вероятно си прикрит злобен дребен геи и си избиваш комплексите от глупавото семейство в което живееш, като обиждаш другите и си мислиш че света се върти около теб. Събуди се хомо има и красиви неща)))

 6. Nulina, на какво се базира предположението Ви, че болшинството си иска търлата и иска та да е в парка? По тази логика мога да кажа, че цял свят ви иска затворена в психиатрията и то в усмирителна риза…
  cvetelin, не сери с помиярските си изказвания всяка втора новина. Не си добре, момче.

  Едно време мястото на търлата е било там, но забравяте, че тогава не е имало парк. Аз помня, че я правиха и на мястото на руското консулство. Сега да настоявам да я правят в двора му ли?

 7. Недоволни винаги ще има. Градът има нужда от такива събития. Нека да благодарим на организаторите и Община Русе за усилията които са положили. Дано времето бъде слънчево през предстоящата седмица. Успех!

 8. Едно време като беше на Хиподрума тарлата си беше добре, като дойде в парка стана зле, като отиде до КАТ (на мястото на автокъщите сега) беше пълна простотия, като иде на Кауфланд колко хора ходиха, колко място имаше, а сега като е най-добре в парка – то пак недоволни. Е може ли да се угоди на всички – НЕЕЕЕ. За какво си плащаме данъците да се прахосват и харчат за глупости????? – ами да се изчисти парка за два дни след циганията и това е, какво има да се коментира???? Голям шум за нищо. На Кауфланд колко люлки, пързалки и колички има за децата, дори и за големите – всичко беше гъч в една шепа място. Това е традиция от години насам да има тарла в Русе, а сега да се отменя, ами отменете си тогава рождените дни защото харчите пари и трябва да каните гости и после да чистите. Все ще има недоволни, но болшинството иска тарла и я иска в паркa. Ще запомня името на въпросния адвокат да не опирам до него. Всеки ще иде поне по веднъж на циганииката, ако се спазват елементарните правила и всичко ще е наред. Поне след това ще бъде изчистен парка маааалко по добре от сега.

 9. Мястото на търлата е в ПАРКА!!! Поне за кратко няма да серат навсякъде помиярите и да му викат че е чисто и няма епидемии))) То Сега не можеш да стъпиш у тревата от лайна! Поне след търлата ще е почистено!!!

 10. Мястото на търлата е там където си беше преди години,а именно в парка.Така че напълно подкрепям Кмета за правилното решение.Браво Кмете.

 11. Русе е беден от към градини и паркове! Паркът въобще не е подходящо място зо тарлата!Нека да и се търси място в Дружба или Чародейка! И без това нейните обожатели, си я искат там.Мотивите на адв.Златанов са абсолютно силни и точни!Подкрепям го!

 12. Адв. Златанов, да не те видим налапал някое дебело кебапче или дълга наденица да обикаляш из търлата в ПАРКА или си правиш евтина реклама. Добре, че ти знаем името да не ти ползваме услугите.

 13. Нищо не пречи търлата да се състои в парка само трябва да се спазват елементарни хигиенни норм,а за учениците от близките училища не е нужно да се тревожим през междучасията врявата е като на панаир.

 14. „Хората се страхуват и от епидемии, каза още адвокат Златанов “ еее браво не можаха да намерят друго оправдание та и това го включиха. Иначе за другите съм съгласен че има болница и училища наблизо ОК. Толкова врява едва ли на някой ще му хареса да търпи особенно жителите на района

 15. Търлата си е търла, и едно от най-удачните места за провеждането й е именно паркът на младежта. Не си падам много по кмета, но това е май наистина най-умното му решение откакто е на тази длъжност…

 16. Да я направят тази година в кв. Дружба или кв. Чародейка да и се порадват, пък и там живеят повече хора и ще им е близо!

 17. Ни можи да спрети кибапчитата и кифтетата на народа. Няма левеве, значи требе да има сеир и манджа!!! Айде на търлата)))

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук