6500 лв. монети за „Всех Святих“

1

Набраната в дарителските урни сума, която се съхраняваше в касата на общината, днес бе внесена по сметката на църковното настоятелство на храма.

vseh_svyatih-moneti03По-голямата част от сумата е в монети, което наложи повторното им преброяване. Желанието на русенската общественост, митрополията и общината е варварски съборената през 1975г. църква да отвори отново врати за богослужения колкото се може по рано. Според Русенския митрополит Наум, храмът може да „заработи“ и преди окончателното му вътрешно оформление. Изписването на стенописите и дори монтирането на иконостаса, според него биха могли да се направят в движение. От чисто формалните пречки остава само окончателното прехвърляне на собствеността на храма от „Сдружение Всех Святих” на новото църковното настоятелство.

Ако желаете да подпомогнете по-скорошното завършване на храма, можете да сторите това на сметка:

Банка ДСК,

BIC: STSABGSF

IBAN: BG33STSA93000021828861

Титуляр: Църква „Всех Святих” – гр. Русе

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

1 коментар

  1. А защо т.нар. „Свети“ синод не помогне с пари за строежа. Да не би да са бедни? Само да не се забравя, че варненския поп ръсеше светена вода от едно мпс с непрестижната марка „линкълн“, а пловдивския поп демонстративно се раздели с очукания си ролекс. И това е най-малкото. Да не говорим за попските земи и другите им далавери. Кога най-после БПЦ ще започне да дава, след като прекалено много ресурси прибра от ошушканата държава и от бедния народ?

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук