68-годишен шофира БМВ пиян и без книжка

0
718
68-годишен

Образувано и бързо производство срещу 68-годишен беленчанин, шофирал след употреба на алкохол и без книжка, съобщиха от полицията в Русе.

БМВ-то, управлявано от беленчанина било спряно за проверка на ул. „Чипровци“ в Русе. На проверяващите направило впечатление, че мъжът лъха на алкохол, а при направената проверка уредът отчел 1,32 промила. За „капак“ водачът не представил свидетелство за управление на МПС и контролен талон, а и колата не била преминала технически преглед. Нямало и задължителната застраховка „Гражданска отговорност“.

На 68-годишния мъж са съставени актове за установяване на административно нарушение – затова че управлява моторно превозно средство под въздействието на алкохол, не носи свидетелството за управление на моторно превозно средство и контролния талон към него, както и че управлява моторно превозно средство без преминат годишен технически преглед и без да има сключена задължителна застраховка “Гражданска отговорност”. Материалите по случая са предадени на разследващ полицай и срещу водача е образувано бързо производство за престъпление по чл.343б, ал.1 от НК.