Моторист блъсна полицай, завърши пътуването си в болница

0
700
Моторист блъсна полицай

Неправоспособен моторист блъсна полицай, опитваш се да го спре със стоп палка, съобщиха от пресцентъра на полицията в Русе.

Инцидентът станал вчера по обед на пътя Русе – Кубрат, на около 150 метра от разклона за с. Тетово. Дежурещ в района екип на полицията подал сигнал със стоп палка за спиране и проверка на движещ се мотоциклет с немски регистрационен номер, с двама души на него. Мотоциклетистът не спрял, а преминавайки покрай екипа блъснал с кормилото си подаващия сигнала полицай. Впоследствие на около 150 метра, опитвайки се да избяга и така да осуети проверката, мотоциклетът е напуснал пътното платно вдясно и паднал в крайпътна пропаст.

В резултат са леко пострадали мотоциклетистът – на 35 г. от с. Беловец, и спътникът му. Двамата са  настанени в медицинското заведение с травми на гръден кош и стомах. Полицейският служител получил контузия на дясната китка.

При изясняване на обстоятелствата около инцидента станало ясно, че 35-годишният мъж няма правоспособност за управление на двуколесно моторно превозно средство.