7 педагози от Русенско отличени с награда „Неофит Рилски“

0

Седем педагози от Русенско – 6 учители и директори на учебни заведения, и директорът на Центъра за ученическо, техническо и научна творчество ще бъдат удостоени с най-престижното почетното отличие на Министерството на образованието и науката „Неофит Рилски“.

Предложенията за наградените са направени от РУО, учителските синдикати и работодателските организации в системата на образованието. Удостоените с наградата „Неофит Рилски“ тази година са: директорът на СУ „Васил Левски“ Мария Иванова-Тодорова, директорът на ОУ „Ангел Кънчев“ Жулиета Чавдарова, директорът на ОУ „Отец Паисий“ в гр. Мартен Блага Найденова, директорът на Детска градина „Незабравка“ Милослава Колева, д-р Миглена Дамянова-Радойска, която е старши учител по философия в МГ „Баба Тонка“, както и директорът на Центъра за ученическо, техническо и научна творчество Велислав Йончев.

Наградите ще бъдат връчени на преподавателите от областния управител Драгомир Драганов, началника на Регионалното управление на образованието /РУО/ д-р Росица Георгиева, председателя на Общинския съвет академик Христо Белоев и представители на ръководството на Община Русе. Церемонията ще се състои във вторник /21 май/ от 14.00 часа в зала „Свети Георги“ на Областната администрация.

Отличието е учредено през 1996 година и по традиция се връчва в дните около един от най-обичаните български празници – 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук