Фериботът Русе-Гюргево отново на дневен ред

0

Всички инфраструктурни и технически условия от българска страна за рестарта на ферибота между Русе и Гюргево са налице.

Това стана ясно след среша на областния управител Драгомир Драганов с изпълнителния директор на Пристанищния комплекс инж. Ивайло Башалов и експерти.

С възобновяването на фериботната линия между Русе и Гюргево се очаква да се облекчи тежкотоварният трафик. Идеята е фериботът да превозва по около 200 камиона с капацитет от 40 до 45 тона на денонощие в едната посока, като времето за транспортиране от българската до румънската граница ще е приблизително час, в зависимост от натовареността му.

Желанието на областната управа е първите курсове на ферибота да съвпаднат с началото на планувания ремонт на Дунав мост. Така ще се редуцира максимално неудобството за преминаване по съоръжението, докато текат ремонтни дейности, които включват цялостна подмяна на асфалтовата настилка, панелите, хидроизолацията, както и поставянето на нови ограничителни системи, маркировка и др.

През следващата седмица се предвижда Драганов заедно със заместника си Георги Георгиев да проведат среща на високо ниво с представители на политическите кабинети на Министерството на транспорта и съобщенията и Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук