72 часа арест за руския шофьор, пренасял контрабандно половин тон водка

0
40
водка и лекарства Водачът на руския автобус, който направи опит да пренесе незаконно през границата половин тон водка, е задържан с прокурорско разпореждане за 72 часа.

Това съобщиха от прокуратурата в Русе. От там уточниха, че случаят се наблюдава в две отделни производства от Окръжна и районна прокуратури – за контрабанда на 500 литра водка и на лекарствени средства,  със съдържание на наркотик. Те бяха открити  при проверка на руски автобус на 04.07.2016 г  в гр. Русе на ГКПП Дунав  мост,  на трасе „вход“.

Районна  прокуратура – Русе наблюдава незабавно производство срещу П. Б. за опита да пренесе бутилки с  водка марка „ Царская золотая“ и „Хортиця Платинум“ без бандерол. С постановление на наблюдаващ прокурор шофьорът – гръцки гражданин /роден в Тбилиси, Грузия/ е привлечен като обвиняем  за престъпление по чл.  234 от НКВ най-кратък срок прокуратура ще внесе делото за разглеждане  в Районен съд – Русе.

Окръжна прокуратура – Русе се  наблюдава досъдебно производство   за това, че на 04.07.2016 г. гр. Русе на ГКПП Дунав   мост, на трасе „вход“, без надлежно разрешително пренесъл през границата на страната  рисково наркотично вещество  – фенобарбитал в лекарствени средства / общо 132 бр. шишенца „Корвалон“ и „Валокордин“/ – престъпление по чл. 242 от НК.

Под наблюдение на двете прокуратура действията по разследването продължават. Извършват  се интензивни процесуално-следствени действия-разпити ,експертизи и др.