73 общини кандидатстваха за реформирането на 81 дома за стари хора

0

Всичките допустими 73 общини подадоха проектни предложения за реформиране на 81 дома за стари хора със средства от Механизма за възстановяване и устойчивост. Целта е социалните услуги да предлагат грижи, които отговарят на новите стандарти за качество на резидентните услуги за възрастни в надтрудоспособна възраст. Модернизирането им ще осигури по-качествени грижи и по-добри условия за живот на около 5600 души.

Това ще стане възможно чрез процедура „Извършване на строителни дейности и доставка на оборудване и обзавеждане с оглед реформиране на съществуващите домове за стари хора“, която беше отворена за кандидатстване от Министерството на труда и социалната политика. Мярката е в изпълнение на Националния план за възстановяване и устойчивост и ще бъде реализирана чрез директно предоставяне на средства на общините за изпълнение на инвестиции за реновиране на домовете за стари хора.

По проектите ще бъдат финансирани строителни дейности, доставка на оборудване и обзавеждане за домовете за стари хора. Сред допустимите дейности са подобряването на достъпа за хора с увреждания до сградите на социалните услуги и предприемането на мерки за повишаване на тяхната енергийна ефективност.

Заделените средства за тези инвестиции възлизат общо на 189,8 млн. лв. От тях 161,5 млн. лв. са осигурени по Механизма за възстановяване и устойчивост, а 28,2 млн. лв. са национално съфинансиране

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук