8 години затвор за смъртта на бебе при катастрофа в Русе

0
917

Окръжният съд в Русе даде 8 години затвор на Д.Т. за причиняването на смъртта на дете и средна телесна повреда на жена при катастрофа през декември 2019 година.

Дадоха на съд шофьора от катастрофата с бебе в Русе

Дете на година и половина загина при катастрофа в Русе

Първоначално съдът определи наказание лишаване от свобода в размер на 12 години. Присъдата обаче бе намалена с една трета след искане за съкратено съдебно следствие, като подсъдимият направи пълни самопризнания и отказа да се събират други доказателства. Така той ще излежи само 8 години при първоначален общ режим. Приспаднато бе предварителното му задържане, считано от 19.12.2019 г. Подсъдимият следва да заплати и направените по делото разноски в размер на 1226,14 лева.

Водачът, убил бебе при катастрофа, остава в ареста

Припомняме, че на 19.12.2019 г. осъжданият и неправоспособен Д. Т. употребил алкохол, но въпреки това решил да управлява автомобил, за да се прибере вкъщи. В колата пътували съпругата му, нейната дъщеря и внукът му на 1 година и 7 месеца. Движейки се по ул. „Шипка“ в посока жк „Чародейка“ със скорост от 91,8 км/ч, той гуни управлението върху автомобила и се удря в носещата колона на моста на бул. „България“. Вследствие на катастрофата, още същата вечер детето почина в болницата, а дъщерята беше със счупен крак.

Освен без книжка водачът, причинил катастрофата с детето, бил и пиян

Неправоспособен водач причинил катастрофата, при която загина дете

Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Апелативен съд – гр. Велико Търново.