Дадоха на съд шофьора от катастрофата с бебе в Русе

0
260

Мъжът, който причини смъртта на бебе на година и половина при катастрофа в Русе, беше предаден на съд от Окръжна прокуратура – Русе. Шофьорът управлява колата в пияно състояние, при инцидента пострадаха още две жени.

Катастрофата се случи на 19-ти декември, когато обвиняемият Д.Т. заедно със съпругата си, дъщеря й и детето /негов внук/ отишли в дома на бащата на обвиняемия, където празнували имен ден. Обвиняемият изпил около 300 мл. ракия. Въпреки това, когато си тръгнали настоял да не се ползва такси, а да се приберат с колата. Той започнал да шофира, въпреки че съзнавал, че не притежава правоспособност да управлява МПС и че е употребил алкохол. Движел се със скорост от 91,8 км./час и докато пътували съпругата му непрекъснато му казвала да намали скоростта. Въпреки това той не я послушал. В един момент изгубил контрол над колата и се блъснал в носещата колона на моста на бул. „България“.

В резултат на произшествието, на пътниците в автомобила били причинени тежки травматични увреждания, а детето починало в болницата същата вечер.

Обвиняемият е многократно осъждан. Той е с взета мярка за неотклонение задържане под стража. Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.