8 медала и две купи донесе СМК „Приста Русе“

0
108
8 медала и две купи

8 медала и две купи завоюваха децата и младежите от СМК „Приста Русе“ на Националното ученическо състезание по авиомоделизъм за деца и юноши, съобщиха от клуба.

Богдан Владев (9г.) се класира втори при децата в клас Р-30 (гумено-моторен планер) и 4-и в клас F1H. Петър Стоянов  (8г.) извоюва две втори места в класовете  тренкорд и кордова акробатика. Магдалена Цолева (7г.), за която беше първо състезание, взе участие в клас  HLG и се класира четвърта.

Милен Илиев се качи на върха на стълбичката подобрявайки рекорд със 185 км/ч в клас F2A jun (тренкорд) и извоюва първо място в клас F1P. Димитър Тодоров е с трето място в клас F1B и 4 то място в клас F3A (Радиоуправляема Акробатика). Никол Павлова отново безапелационно си тръгна с първото място в клас F2B (Кордов акробатичен авиомодел) и след оспорван двубой зае второ място в клас F2D (въздушен бой). Антон Йотов се прибра с четвърто място от клас тренкорд.

И двата отбора на СМК Приста Русе по възрасти влязоха в крайното комплексно класиране  – първо място при юношите и второ място при децата.

На възпитаниците на Любомир Бакалов, Валентин Павлов и Велизар Владев предстои участие в държавното първенство класове F2 (Кордови) и усилена подготовка за Европейското първенство класове F2, което е през юли. Клубът ще вземе участие с трима състезатели.