87 осъдени в Русе за шофиране след употреба на алкохол или наркотици

0
ученически фотоконкурс

87 са шофьорите, осъдени през първите 7 месеца от годината за управление на автомобил след употреба на алкохол или наркотици, съобщиха от Районния съд в Русе.

По-голямата част от нарушителите – 77, са признали вината си и са сключили споразумения. Седмина ще търпят ефективни наказания лишаване от свобода, а останалите – условни. Почти всички обвиняеми (84) са били осъдени да заплатят и глоби между 190 и 1500 лв., а тези от тях, които са били правоспособни, са били лишени от право да управляват МПС за срок до 2 години.

По едно от делата нарушителят е бил непълнолетен. Той е управлявал „БМВ“ след употреба на марихуана, за което се е споразумял да изтърпи наказание лишаване от свобода за срок от 4 месеца с изпитателен срок от 1 година и 3 месеца, както и обществено порицание чрез прочитане на съдебния акт по Общинско радио Русе.

По-голямата част от наказателните производства срещу лица, управлявали МПС след употреба на алкохол или наркотици, в Районен съд – Русе се разглеждат и през съдебната ваканция, уточняват от там.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук