Обрат: Платното към Русе – двупосочно, другото – за ТИР-ове 

0
Влиза в сила новата мярка за контрол на камионите
СНИМКА: АРХИВ

Основната мярка за избягване на конфликтните ситуации по пътя Русе – Силистра, в участъка до гр. Мартен, поне на настоящия етап, ще бъде реорганизация на движението между Русе и Мартен.  

Това съобщиха от областната администрация в Русе. Реорганизацията предвижда от зоната на пътен възел „Тегра“, т.е. платното в посока от Русе към Мартен /южното платно/ да стане с двупосочно движение със забрана за спиране на моторни превозни средства и в двете посоки. Същевременно двете ленти на северното платно, т.е. в посока от Мартен към Русе в участъка от пътен възел „Тегра“ до кръговото на Индустриална зона ще се използват изцяло за подреждане на чакащите камиони, като съответният участък от платното ще бъде напълно затворен за останалите участници в движението.  

Вариантът е бил представен на служебния министър Демерджиев след официалната среща. Министър Демерджиев е изразил съгласие с него, като е допълнил, че в близките дни предложението ще бъде разгледано обстойно.  

От областната администрация допълват, че вече е изготвен проекта за реорганизация на движението, като предстои изработване на пътните знаци от страна на Община Русе. От там при необходимост ще съдействат за демонтирането на определена част от мантинелите в конкретния участък. Дейностите, като полагане на маркировка и евентуално асфалтиране в зоните, където са премахнати мантинели, ще бъдат извършени от Областното пътно управление. Работи се и по изграждането на кръгово кръстовище на първия разклон за гр. Мартен.   

Очакванията са описаната реорганизация да осигури пропускливостта на движението в двете посоки, като по този начин се избегне възможността за създаване на задръствания, смята от областната администрация. 

 

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили
Посъди дърво-остави следа

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук