90 тежко болни получиха подкрепа от Каритас Русе

0

90 тежко болни възрастни хора получиха подкрепа от Каритас Русе по повод 11 февруари – Световен ден на болните, съобщиха от благотворителната организация.

30 възрастни болни хора, потребители на Центъра за домашни грижи в Белене, получиха картички с послания, изработени от деца и младежи от Център за социална рехабилитация и интеграция „Св. Винкенти“.

В с. Малчика и Левски 50 тежко болни бяха зарадвани с пакети с хранителни продукти. Енорийският отговорник на Каритас в Малчика – Нина Алексиева, заедно с местни доброволци на организацията, посетиха домовете на самотните възрастни хора, за да разнесат пакетите с трайни хранителни продукти и най-вече за да ги изслушат и да им вдъхнат надежда.

В Русе, благодарение на енорийския свещеник отец Валтер и Даринка Калапиш – представител на Каритас Русе, 10 пакета с хранителни продукти достигнаха до най-нуждаещите се семейства.

На 11 февруари Католическата общност по света отбеляза Световния ден на болните, учреден от Папа Йоан Павел II през 1992 г. Това е денят, в който си спомняме за милионите болни по света, както и за хората, които полагат грижа за тях. Сътрудниците на Каритас ежедневно посещават възрастни и болни хора, като им оказват не само здравни грижи, но им предлагат и излушване и разбиране, зачитайки тяхното достойнство.

Най-добрата агенция за подбор на персонал