Контузен Григор приключи участието си в Мелбърн

0

Григор Димитров приключи участието си в Откритото първенство на Австралия по тенис.

В ¼-финален мач на кортовете в Мелбърн българинът отстъпи с 1:3 (6:2, 4:6, 1:6, 2:6) пред квалификанта Аслан Карацев. Успехът направи руснака едва петия квалификант в тенисисторията, достигнал до тази фаза на турнир от Големия шлем. В спор за място на финал 27-годишният руснак ще срещне шампиона от миналата година и световен №1 Новак Джокович или Александър Зверев, които ще излязат на корта по-късно днес.

Роля за поражението изигра травмата на хасковлията в гърба, която се появи в началото на третата част. Димитров взе и медицински таймяут, но явно травмата бе по-сериозна и не успя да завърши срещата в състезателна кондиция.

Българинът стартира малко стегнато и Карацев изцяло държеше инициативата. Тези активни действия на руснака му донесоха ранен пробив преднина. Григор обаче успя да реагира и след серия от 5 поредни гейма спечели частта.

В средата на втория сет травмата явно се обади сериозно. Димитров спря да се движи по обичайния пъргав начин и намали значително  скоростта на сервиса си. Логично руснакът без проблеми взе частта.

В третия сет картината беше още по притеснителна, заради болките Григор дори не можеше в почивките да седне на стола. Без особени усилия Карацев приключи частта при 6:1.

Последвали медицински таймаут, през който обаче физиотерапевтите явна не успяха да помогнат на българина, който макар да не бе конкурентоспособен,1 от уважение към противника и към феновете, доигра двубоя,.