900 деца от Русе получиха финансова грамотност

0
16
900 деца от Русе получиха финансова грамотност

Близо 900 деца от Русе получиха финансова грамотност в рамките на проект “FinKids” на сдружение “Европейски инициативи без граници”, който се осъществява по програма “Знание и растеж” на общинската фондация “Русе – град на свободния дух”, съобщиха от фондацията.

Всяка от лекциите включвала кратка история на парите, основни термини в икономиката, финансов комикс на различна тема, игри и много изненади. Обучението е било насочено към деца от осем до 16-годишна възраст. Интересът към проект FinKids е бил много голям и още първите дни са били заети всички 20 лекции по финансова грамотност.

По решение на организаторите се проведоха допълнително 2 лекции, за да се отговори на желанието за участие от страна на родители, ученици, учители и училищно ръководство.

Финансовите работилници се осъществиха на място в училищата, в удобно време за ученици и учители, съобразено с учебния план. Проектът обхвана повече от 880 ученици, от различни класове, от училищата СУ „Йордан Йовков“, СУЕЕ „Св. Константин – Кирил Философ“, ОУ „Иван Вазов“, ОУ „ Отец Паисий“, СУ „Възраждане“, ОУ „Любен Каравелов“, СУПНЕ „Фридрих Шилер“.