Бронзов медалист от Световно и Европейско първенство с екипа на „Дунав”

0
20
бронзов медалист от Световно и Европейско първенство

Томас Бролин, бронзов медалист от Световно и Европейско първенство, се снима с екипа на „Дунав“ и пожела на „светлосините“ не само успех в третия им сезон в Първа лига, но и да намерят място сред трите най-добри отбора в България.

„Виновник” за увлечението на Бролин по „Дунав” е големият приятел на „Драконите” Кирил Евтимов, който е популярен с контактите си с редица световни звезди на футбола, тениса, баскетбола и др. Бургазлията, чиято спътница в живота е русенка, бе на посещение в Швеция през миналата седмица и не пропусна да разшири кръга на популярните личности, пред които с охота представя България само в положителна светлина, въпреки трудните години пред родния футбол напоследък. Благодарение на него легендите на френския футбол Патрис Локо и Венсан Герен стискаха палци за „Дунав“ в нелеката му битка за оставане в елита през миналия сезон. Сега надеждите са, че русенският тим ще демонстрира по-стабилни игри и ще затвърди далеч по-категорично мястото си в Първа лига. Нещо повече, Евтимов и Бролин са убедени, че „светлосините“ отново ще намерят сили да се преборят за място в евротурнирите.

Бролин бе част от националния отбор на Швеция, който стигна до бронза на Европейското първенство през 1992 г. и Световното през 1994 г. Той е и сред най-добрите нападатели в Европа, важна част от успехите на два от най-големите хитове на „Стария континент” по това време – италианския „Парма”, в който играе и заедно с Христо Стоичков, и английския „Лийдс”.