Връчват мандата на ИТН в 17 ч. днес /ВИДЕО/

0

В 17 ч. днес президентът Румен Радев ще връчи проучвателния мандат на партия „Има такъв народ“.

Това обяви държавният глава при посещението си в Плевен.

„Време е българите да узнаят кой е кандидатът за министър-председател и какви са истинските намерения на победителите в изборите„, каза президентът.

Слави като помирител: Имаме общи цели с „Демократична България“

Той разкритикува партиите, че диалогът пропада и напомни, че от ИТН идвали атаки срещу служебни министри. Ден по-рано от партията на Слави Трифонов се скараха с „Демократична България“ и обвиниха харесвания от тях финансов министър Асен Василев в кражба на интелектуална собственост. Христо Иванов настоя да се подпише коалиционно споразумение с ясни ангажименти.

Обвинения от ИТН: Манолова и Иванов искали избори. Финансовият министър извършил престъпление

Такъв документ няма да има, каза в петък пред бТВ Филип Станев от ИТН. Той обясни, че кандидатът за премиер щял да бъде „човек с качествено образование, с добър морал, с експертиза, с всичко онова, за да бъде различен от Бойко Борисов“.

Станев отхвърли обвиненията, че в действията им прозирала „дългата ръка на ДПС“.

Финансовият министър видя атака от ДПС и Тошко Йорданов

„Дайте да не говорим за дълги, къси и средни ръце, а да гледаме фактите“, каза той.

Пред Нова телевизия Иванов пък заяви, че „Демократична България“ няма да подкрепи проектокабинета само от страх, че в противен случай ще бъдат обвинени за евентуални нови избори.

„Ние не просто ще натиснем копчето в залата, става дума да си заложим гласуваното доверие от нашите избиратели. Опитваме се ясно и публично да кажем при какви условия сме готови да дадем подкрепа на дадено управление“, каза той.

Вижте какво още каза Радев във видеото:

 

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили