Слави като помирител: Имаме общи цели с „Демократична България“

0
Снимка: БГНЕС

Лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов влезе в ролята на помирител след двудневни скандали в парламента. В сряда Христо Иванов и Мая Манолова поискаха от ИТН коалиционно споразумение и го заподозряха, че работят с ДПС. Ден по-късно Тошко Йорданов се нахвърли върху харесвания от другите две протестни партии финансови министър Асен Василев и го обвини, че е крадец.

Финансовият министър видя атака от ДПС и Тошко Йорданов

Няколко часа по-късно Трифонов излезе със статус, в който призова да се върне здравият разум, защото в противен случай ще има нови избори.

Той заяви, че има общи цели с „Демократична България“ – съдебна реформа, закриване на спецпрокуратурата и спецсъда, както и прекратяване на мандата на главния прокурор Иван Гешев.

Обвинения от ИТН: Манолова и Иванов искали избори. Финансовият министър извършил престъпление

„Направихме всичко необходимо да има разговори с всички политически партии без ГЕРБ пред очите на журналистите и пред очите на обществото. Впоследствие имаше експертни срещи по сектори без ДПС и ГЕРБ. Ще го кажа още веднъж – без ДПС и ГЕРБ. И точно в момента, в който тези разговори продължават, без ДПС и ГЕРБ, точно в момента, в който е възможно да има споразумение, постига се съгласие, включително за така наречената съдебна реформа, създава се възможност да има правителство и спокойствие в страната, точно в този момент Христо Иванов решава да взриви обстановката и да постави под съмнение постигнатото до момента и да засили страната към нови избори“, написа Трифонов.

Борисов: Казах на Слави, че реформаторите ще го оставят по средата на реката

Той твърди, че няма представа защо Иванов е решил да действа така. Факт е обаче, че ако съпредседателят на „Демократична България“ не се сети кой е основният враг, ще се отиде на нови избори, казва още Трифонов.