АБВ ще иска референдум за прекратяване пълномощията на Общинския съвет

0
42
„празничното“ разписание

ПП АБВ ще инициира референдум за предсрочно прекратяване пълномощията на Общинския съвет в Русе, ако на сесията днес старейшините не приемат предложението на гражданската инициатива за безплатно пътуване на учениците.

Това обяви общинския лидер на партията в Русе Стелиян Стефанов. По думите му, сумата от 2 милиона и 400 хил. лв., сметната от общинската администрация за покриване на картите, не е изчислена коректно от общинската администрация. От инициативния комитет изчислили, че са нужни 344 хиляди лева, които да покрият 100 процента безплатно пътуване на малко над 1000 ученика, които и в момента ползват карти с отстъпка.

Докладната записка ще се гледа на днешното заседание на Общинския съвет. Становището на председателя на местния парламент проф. Христо Белоев е тя да не се приема. Освен финансовата страна, друг мотив за предложението за отхвърляне е, че

проверката на ГРАО е установила, че от предадени 1932 подписа, легитимни са едва 667. По думите на Стефанов, който не даде конкретен отговор на въпроса защо партията му „яхва“ темата, причината била, че гражданите се страхували и отказвали да напишат ЕГН-то си.