И Русе в помощ на малкия Валентин

0
Благотворителна акция в помощ на 3-годишния

Две дами обединяват усилията си и тези на съмишленици и приятели в помощ на малкия Валентин от Кюстендил.

Анна Минкова и Ина Маринова организират благотворителен базар с призива:

“ Живот за малкия-голям герой Валентин“.

В базара може да се включи всеки с добро сърце и много вещи, дрехи и играчки, с които е готов да се раздели, а всеки може да закупи на символични цени нещата, които са му необходими.

Благотворителното събитие ще се състои на 20 ноември (неделя) 2016г. от 10:00 до 17:00 в център  „Трапезата“ ул. „Свети Наум“ №7 (срещу църквата „Всех Святих“, до бензиностанция „Лукойл“). Организаторките канят всички русенци с големи сърца.

Валентин Валентинов Зашев е дете на 3 години от град Кюстендил, което от малко му се налага да води най-голямата битка  – за живота си! Той е с диагноза остра лимфобластна левкемия и се бори за живота си. За да продължи лечението, детето трябва да замине за клиника в Германия. Необходимата за това сума е 300 000 евро, които са непосилни за семейството му. Кампанията за спасяването живота на Валентин тече в национален мащаб и в резултат на нея са събрани повече от половината средства, нужни за лечението на малкото дете. Анна и Ина вярват и се надяват, че и русенци могат да помогнат на малкия Вальо.

Благотворителния базар се реализира с любезното съдействие на център “ Трапезата“ – Русе.