Адвокат: Незаконно е градини и ясли да работят само за деца на ваксинирани /ВИДЕО/

0

Детските градини и яслите да работят само за деца на ваксинирани родители в случай  на следваща сериозна COVID вълна. Това е предвидено в планът за действие, които представи днес здравният министър. Тази мярка обаче е незаконосъобразна и дискриминираща коментира адвокатът по медицинско право Мария Петрова пред екипа ни.

При нова вълна на Covid затварянето на детски градини ще е крайна мярка

„Това би било абсурдно от юридическа гледна точка, към настоящия момент в действащата нормативна уредба няма такова задължение, а то не може да бъде вменено по силата на заповед на министъра“, каза адвокат Мария Петрова.

За да се узакони подобна мярка са нужни поне 2 нормативни промени, но дори това да се случи, отново ще бъде дискриминираща.

„Това може да постави много хора в неравнопоставено положение, най-малко защото има хора, които не се ваксинират, не защото не искат а защото здравословното им състояние не го позволява. Дали защото имат хронични заболявания и лекарите ги съветват да не го правят, дали защото сравнително скоро са преболедували и имат високи антитела и не би следвало да се ваксинират в такива срокове.

Едва в 4% от училищата персоналът е ваксиниран на 70

Цялото интервю с адвокат Петрова тук:

 

 

 

 

 

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили